Daar ben ik dan eindelijk!!

Hooiiii!!! :D

Daar ben ik dan.. EINDELIJK! Het heeft even geduurd voordat we een hotel hebben gevonden die daadwerkelijk een wifi connectie heeft! Ondertussen hebben we natuurlijk niet stilgezeten en hebben we al zoveel gedaan dat ik denk vandaag en morgen al m'n verhalen opsplits zodat jullie (en ik) niet de weg kwijtraken!! ;-)

Pft.. ik heb zoveel te vertellen.. ik heb volgens mij nog nooit zo snel getypt! ;-) Maar goed, laat ik maar bij het begin beginnen.. lekker saai maar wel zo handig! Ondertussen wordt ik wel helemaal lek gestoken door de muggen, maar dat heb ik allemaal voor jullie over!

Vorige week maandag dus (jesus da's alweer lang geleden) zijn we gevlogen. Het vliegtuig van Londen naar Delhi was wel echt gaaf! Super groot, helemaal omdat we bij de nooduitgang zaten. We hadden niks voor ons en konden dus onze benen strekken, super relaxed. En we hadden een toestel dat pas 2 dagen in gebruik was, dus hatsikke nieuw. Compleet met tv scherm en een hele collectie aan films en tv series. T was allemaal wel goed uit te houden maar 8 uur vliegen blijft lang, op een gegeven moment was ik echt gaaaaaaarrrr. Gelukkig konden we het goed vinden met onze mannelijke stewardess (steward heet dat toch?). Hm, hij zat vanaf de eerste minuut al een beetje met ons te geinen dus dat was gezellig!

Op het vliegveld werden op we opgepikt door Raju en Rajat. Mama's neven. Nikita en ik gingen in de auto bij Rajat, onwijs gezellig! Onderweg konden we al veel zien van de CommonWelthGames. Ze hadden bv aparte banen waar de 'normale' mens niet op mocht rijden en we zijn langs het CWG dorp gereden. Best leuk om te zien. Ik heb ook maar gelijk gevraagd aan Rajat hoe dat hier zit met de McDonald's... ik moest het gewoon weten. Helaas geen Big Mac in India :( Wel de McChicken. Maar gelukkig heeft Rajat ons in geheim laten weten dat hij in Delhi wel een plekje weet waar ze hamburgers met rundvlees serveren.. maar shhhtt... zolang ze moeder het maar niet hoort! ;-)

De aankomst bij Auntiji (mama's tante) was wel echt een klap in het gezicht!! Het was randje sloppenwijk!! Niet normaal. Echt, ik weet bijna niet hoe ik het moet omschrijven. Slechte of geen geasfalteerde straten, sowieso het verkeer van Delhi (waar jullie later een omschrijving van krijgen), overal straathonden en -koeien, asfalt op straat, zwervers en alle cliches van India bij elkaar gepropt in noord Delhi. Dat was echt Geen leuke binnenkomst. Het huis van Autiji was redelijk, ze hadden wel ventilators (die meer herrie maken dan je je kunt voorstellen) en bedden. Maar het bed is het beste te vergelijken met een houten tafel met een laken erom heen. We hebben dus allemaal de eerste week niet echt goed geslapen. En omdat iedereen overdag gewoon moest werken op dinsdag, hebben we onze eerste dag in India tot 8 uur 's avonds binnen doorgebracht. Dodelijk saai. Dat was echt niet leuk. Die avond zijn we met Aastha (niet officieel familie maar we doen net alsof), Raju en Rajat naar een Mall gegaan. Ook die was niet echt boeiend.. het leukste was nog de McDonalds ;-) en het spookhuis haha! Goed, moving on, woensdag zijn we... effe denken hoor.. oh ja.. woensdag zijn we Indian Tourist Office gegaan om een chauffeur en hotels te regelen voor Jaipur en Agra. Daarna gingen we Gandhi Memorial en Red Fort. Dat was wel echt leuk! Aastha heeft ons rondgereden en alles, super gezellig! Ik kan het gelukkig echt goed vinden met haar.

Donderdag moest Aastha weer werken en hebben we haar omgeruild voor Rajat ;-). Met hem gingen we naar Lotus Temple, Iskcon Temple en Delli Haat. Vooral Delli Haat was superleuk! Het is een soort markt waar je alle originele producten en souvenirs uit Delhi kan kopen. Was echt heel leuk om te zien, je wordt er wel echt gek van omdat je alles wilt kopen! Maar ik heb me gelukkig nog net kunnen inhouden! ;-). Vrijdag hebben we niet echt iets heel erg interessants gedaan, eerst uitgeslapen en daarna zijn we op zoek gegaan voor een goed hotel voor in Delhi, voor als we terug zouden komen van Jaipur en Agra.

Nou, dat was tot vrijdag. Zaterdag gingen we weg eerst naar Sariska Tiger Resort en daarna Jaipur en Agra. Maar dat krijgen jullie allemaal nog te horen!

Tot dan toe ging het nog wel met de heimwee, maar de cultuur shock was wel echt heftig!!! Ik had wel een cultuur shock verwacht maar niet zo erg! Het is niet eens echt de zwervers en de straathonden die me dwars zaten. Maar meer de armoede die OVERAL aanwezig en zo overduidelijk aanwezig is. Maar ook de enorme verschillen tussen arm en rijk. Het is vooral zwart/wit in India, en weinig grijs ;-). En ook het verkeer. Godsamme zeg... het is nog erger dan Italie.. en dat zegt wat! Ze hebben rijbanen maar dat is meer een suggestie dan iets anders. Dan gebruiken ze continue de toeter, en met continue bedoel ik 90% van de tijd. Bumperkleven lijkt bijna verplicht en aparte banen voor auto's, fietsers, rickshaws en voetgangers hebben ze niet. Delhi verkeer is echt een avontuur op zich! Het duurt even voor je eraan went maar daarna gaat het wel. Maar goed.. India is niet in 1 woord te omschrijven. Nu begrijp ik pas wat Lonely Planet bedoelde met dat India van alles met je doet. Ik heb dagen dat ik geirriteerd en blij en overdonderd en boos en verrast tegelijk ben. Ik zeg het je... ik kan het bijna niet omschrijven. Ben je benieuwd.. dan moet je vooral India zelf bezoeken haha! ;-). Misschien dat het wat duidelijker wordt in de volgende verhalen van Sariska, Jaipur en Agra. Ik ga iig m'n best doen om alles aan jullie te vertellen. Wat bijna onmogelijk is maar het komt goed... ;-)!

Ik ga nog even kijken of ik een paar foto's kan uploaden en dan kom ik morgen met de rest van de verhalen!!

Tot snel!!

Liefs, Samantha

Suus

Hey lieverd!

Wat een verhaal! En er komt nog meer! :O Hier is het vies grijs weer en het regent! Dus kom me halen!! Hihi

Ik heb gisteren mijn sociale hygiëne gehaald met een 9! :D

Ik hoop trwns dat je mijn sms'jes krijgt! Maargoed ik ben heel benieuwd naar de andere verhalen!

Dikke kus!!

matty

Fijn wat van jullie te horen !!!
Wil je mama zeggen dat Saskia bevallen is van een dochter. Na een hele dag heftige weeën gehad te hebben is ze verlost via een sectio 13 okt. Saskia en Bibi maken het goed, ze mogen morgen naar huis, ze weegt 4210 gram !!!!
liefs Matty

Tante Mita

Jeetje, wat een verhaal. Geen saaie vakantie, echt he......Tell us more!

Paula (mama van Linds)

Ik ben er nog nooit geweest, maar kan door jouw omschrijving me wel heel goed voorstellen hoe het daar is. Ik wacht met spanning op het vervolg.
Het is natuurlijk wel een ervaring die je je hele leven niet meer vergeet!
Liefs, Paula