Agra
Hoi,
Bedankt voor jullie reacties! Altijd fijn om contact te houden met het thuisfront! ;-) Ondertussen hebben we in Delhi alweer wat leuke dingen meegemaakt.. maar eerst moet ik jullie nog vertellen over Agra.
Agra ging heel snel voorbij, want er is eigenlijk weinig te beleven! ;-) Woensdag zijn we rond 11 uur vertrokken richting Agra. Richting Agra, want we hebben eerst een tussenstop gemaakt bij Fatehpur Sikri. Weet niet of jullie Fatehpur Sikri kennen maar ik ken het alleen van ons monopoly bord ;-). Het was opzich wel leuk om te zien, vooral de hoogste toog ter wereld en het klinkt leuk dat het op de UNESCO erfgoed lijst staat. In het echt is het geen aanrader! Het mausoleum zelf is wel leuk om te zien, vooral op de foto's. Maar als je daar rondloopt is het echt verschrikkelijk! Het is er meer dan ranzig.. zonder te overdrijven. Vuilnisbakken zijn verbannen, of zo lijkt het in ieder geval. Al het vuil ligt op de grond. Daarnaast heb je nog alle zwervers, bedelaars en strontvervelende verkopers van prut die je bijna dwingen om te kopen. Daarnaast is het gewoon een groot massagraf en het ergste is nog dat je door die rotzooi op je blote voeten moet lopen.Op m'n foto's ziet het er mooi uit, maar lieve mensen... ga er aub niet heen. Ranziggg!!!
Maar goed, kunnen we dat ook weer afvinken. Na Fatehpur Sikri zijn we doorgereden naar Agra, waar onze chauffeur wel een binnendoor weggetje is. Leuk bedacht maar we kwamen terecht in een opstopping midden op de markt! Klinkt leuk, maar ik vond het echt eng! De fietsers stonden zo dicht op elkaar dat ze niet eens hun stuur uit de knoop kregen, mensen sprongen letterlijk over onze auto heen om verder te kunnen en nergens politie om het op te lossen. Ik heb er 1 gezien maar die zag ik wegrijden. Uiteindelijk heeft een jongen een stok gepakt en iedereen opzij geduwt zodat de auto's erlangs konden en het verkeer weer enigzins kon rijden. Het was nog best een beleving maar vooral eng omdat de mensen zelfs tegen elkaar uitviellen, wat blijkbaar in India bijna nooit voorkomt. Enough said ;-) Leuk is dan ook dat als je dan eenmaal uit die file komt, dat de chauffeur toch niet helemaal weet hoe die moet rijden met het binnendoor weggetje. Fijn.. en bedankt ;-).
Maar goed, op de een of andere manier hebben we toch de weg naar het hotel kunnen vinden. We zijn 's avonds gelijk gaan slapen omdat we hadden besloten de Taj Mahal te gaan bezoeken bij zonsopgang! Dus.. 5 uur opstaan, half 6 weg. Het was het wel waard! Taj Mahal is echt..... alles wat ze zeggen. Mooi, gaaf, idioot mooi, verbazingwekkend en wonderschoon! Vooral bij zonsopgang hihi. Tja.. wat kan ik er nog over zeggen ;-). Op de foto's zien is 1 ding, maar in het echt in het echt indrukwekkend! Dat allemaal voor een of ander mooi meisje. Nou Marc.. als je nog ideeen nodig hebt voor m'n verjaardag.... ;-). De Taj Mahal is wel echt het tegenovergestelde van Fatehpur Sikri. Spik en span schoon, geen vervelende mensen (ja buiten het hek, maar da's niet anders dan anders) en vooral veel vrolijke toeristen.
Ik vond het ook heel leuk om te zien hoe erg het paleis van Aladin lijkt op de Taj Mahal hihi! Hoe heel India is verwerkt in die film. Niet echt boeiend, maar vond het toch leuk om even te melden ;-).
Wat wel stom was aan de Taj Mahal is de strenge beveiliging. Op zich logisch, maar ik had een knuffeltje bij me die ik van Marc had gekregen. Leuk, dacht ik, voor op de foto. Maar nee, die mocht niet naar binnen want er kon misschien wel een bom in zitten! Dus moest ik het bij een of andere winkel achterlaten. Zeker met mijn ochtendhumeur was dat geen goede combinatie! Het was dat ik zo moe was want anders was dat nog een lange discussie geworden! ;-).
's Avonds zijn we nog naar een bazaar geweest, niet heel interessant maar leuk om te zien en de volgende dag zijn we eerst naar Sikandara geweest. Ook een of ander mausoleum met een witte kist, c'est tout. Daarna lekker teruggereden naar Delhi.
En dat was onze tour van vorige week!! :D Heel leuk en vooral ook vermoeiend! Vooral Sariska, Jaipur en de Taj Mahal zijn echt een aanrader! Sinds vrijdag hebben we vooral een beetje uitgerust van de reis en met familie doorgebracht. Gister was wel echt supergaaf! Het dusshera, het einde van 10 dagen vasten en het vieren van de overwinning van 1 god over de ander. Vraag me niet welke want het duizelt me echt van de goden! ;-). We zijn 's avonds met Rajat en Aastha naar buiten gegaan en zijn naar een toneelstuk gaan kijken, waar we werden uitgenodigt op het VIP podium! Papa mocht bij de sponsors (alleen mannen natuurlijk :p) op de bank met een sjaal om z'n nek, ja we hebben foto's! ;-). Op het podium werd dan het verhaal van die goden enzo uitgebeeld met supersupermooie kostuums! Heel mooi om te zien, maar echt langdraaaaaaaadddig! ;-) Aan het einde van het verhaal overwint goed over kwaad (wat een verrassing) en worden de slechte goden verbrand. Dat was wel echt gaaf, want ze hebben dan 15/20 meter hoge poppen van papier marche gemaakt die dan de slechte goden voorstellen. Die worden dan verbrand!! Allemaal knallen en vuur, altijd leuk! We stonden nog best ver weg maar konden de hitte echt voelen! En daarna continu vuurwerk! Was echt heel gaaf om mee te maken. Zo heb ik nog meer zin gekregen in Diwali.
Zo.. dames en heren, jullie zijn weer helemaal bij ;-). Vandaag hebben we nog even uitgerust en dan morgen en woensdag nog een paar dingen bezoeken met papa en Nikita voordat ze donderdag naar huis gaan. Ik ga - uiteraard - nog een paar foto's posten en dan horen jullie snel weer van me!
Liefs, Samantha
Wat een leuk verhaal en foto's van jullie.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen en de rest van de foto's.
Grtjes Van Twan , Fay en John.
Wat een leuke verhalen allemaal en de foto's zijn ook erg leuk!
Geniet lekker verder.. tot snel x